La Diputació destina 900.000 euros a teleassistència i ajuts d'urgència dels consells i la Paeria

El govern porta al ple un Pla per ajudar aquests ens a afrontar l'augment de despesa en serveis socials per la covid-19

Redacció
17 de juny del 2020
Actualitzat a les 12:03h
Imatge del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn
Imatge del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn | ACN
El ple de la Diputació de Lleida debatrà dijous el Pla econòmic plantejat pel govern per ajudar els consells comarcals, el Conselh General d'Aran i la Paeria de Lleida a finançar el servei de teleassistència i la prestació d'ajuts d'urgència, davant l'increment de despesa que han hagut d'assumir en l'atenció social de persones vulnerables amb la crisi sanitària. El Pla compta amb una dotació total de 900.000 euros.

En el cas de la teleassistència, la Paeria rebrà 100.000 euros, mentre els 200.000 restants es repartiran en funció dels aparells de cada comarca. Els ajuts d'urgència social es distribuiran en base al número d'habitants de cada ens, tot i que el Conselh d'Aran en queda fora pel conveni que ja té amb Treball i Afers Socials.

El govern de la Diputació de Lleida portarà al Ple que se celebrarà dijous l'aprovació inicial el Pla econòmic per al finançament dels serveis socials bàsics de teleassistència i prestació d'urgència social dels consells comarcals i l'Ajuntament de Lleida, corresponent al 2020. El Pla està dotat amb 900.000 euros, procedents del superàvit de la institució del 2019, i pretén ajudar aquests ens locals a assumir l'increment de despesa en aquests àmbits generada per la covid-19.

Per als ajuts dels serveis socials bàsics de teleassistència, la diputació assigna 300.000 euros que es distribuiran entre els diferents ens locals en funció del número d'aparells de teleassistència facilitat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. L'Ajuntament de Lleida, per les seves característiques especials, tindrà una dotació fixa de 100.000 euros, mentre els 200.000 euros restants es repartiran entre els consells i el Conselh General d'Aran.