Vuit detinguts el febrer de 2019 per traficar amb drogues a Lleida, condemnats a entre 3 i 4,5 anys de presó

Les parts arriben a un acord i eviten el judici que s'havia de celebrar aquesta setmana a l'Audiència

Els detinguts durant el judici
Els detinguts durant el judici | ACN
Redacció
16 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:14h
Les vuit persones que els Mossos d'Esquadra van detenir el febrer de 2019 en un operatiu contra el tràfic de drogues a Lleida han estat condemnades a entre 3 i 4 anys i mig de presó. Les parts han arribat a un acord per reduir les penes que demanava inicialment la fiscalia i que superaven els 9 anys, després que hagin reconegut els fets.

Així s'ha evitat el judici que s'havia de celebrar durant tres dies a l'Audiència de Lleida. L'acord inclou també que els vuit acusats puguin sortir de la presó pagant una fiança de 3.000 euros cadascun i que indemnitzin la companyia elèctrica Endesa amb 238.589,87 euros ja que havien punxat la llum per mantenir tres cultius de marihuana.

Els acusats són sis homes i dues dones, detinguts en l'operatiu policial del 19 de febrer de 2019 en tres cases del barri de la Mariola de Lleida i en un pis del Centre Històric. Els Mossos van trobar a les cases plantacions de marihuana i tot el material necessari per mantenir-les, com fluorescents, ventiladors i màquines d'aire condicionat. Van intervenir més de 2.000 plantes de marihuana, cocaïna i també armes.

L'operatiu va crear una gran expectació ja que hi van participar agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC), del Grup Especial d'Intervenció (GEI), d'ordre públic i de seguretat ciutadana, a més de gossos i un helicòpter, que va servir per assegurar els registres inicials, que van començar a les 5 del matí.