Les empreses de ràfting del Pallars Sobirà començaran a operar el 21 de juny

La desinfecció, el distanciament i l'ús de mascaretes seran les principals novetats per als clients

Una barca de ràfting al poble de Llavorsí en imatge d'arxiu
Una barca de ràfting al poble de Llavorsí en imatge d'arxiu | ACN
Redacció
15 de juny del 2020
Les empreses de ràfting del Pallars Sobirà començaran a operar el dia 21 de juny, ja amb la mobilitat entre regions sanitàries recuperada. Manel Irímia, de Ràfting Llavorsí, ha explicat que ja tenen les primeres reserves pel dia 27 de juny i ha afegit que s'ha intensificat la desinfecció a la zona de recepció dels clients i als vestidors.

Un cop els clients estan preparats per pujar a la barca, s'intentarà agrupar-los per unitats familiars. El distanciament a la barca és materialment impossible, fet pel qual hauran de portar mascareta per baixar pel riu. Un cop finalitzat el descens, el trasllat amb vehicle fins a la base de l'empresa s'haurà de fer amb la meitat de la capacitat del vehicle i també amb mascareta.

Les empreses del sector dels esports d'aventura confien a recuperar l'activitat i que la demanda d'activitats sigui important donat que aquesta temporada encara no l'han pogut estrenar pel coronavirus. La temporada de ràfting al Pallars Sobirà s'estrena normalment a mitjan maig. Setmana Santa, el pont del Primer de Maig i els grups escolars de primavera suposen un 50% de la facturació anual per la majoria de negocis, uns diners que enguany ja han perdut per la qual cosa ara confien a fer una bona campanya d'estiu.

Irímia ha explicat que les darreres setmanes han notat una "bona predisposició" dels clients a pujar a fer esports d'aventura al Pallars i ha dit que els telèfons tornen a sonar a un "molt bon ritme".

El ràfting és una activitat grupal on és complicat complir el distanciament físic però hi ha altres activitats com l'hípica en què serà més fàcil començar a treballar. En aquest cas, Irímia ha explicat que el distanciament és molt fàcil de complir i l'únic que s'haurà de fer cada cop que es faci un servei serà desinfectar de manera profunda el casc dels clients o la sella i les regnes dels cavalls.

El president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, ha dit que el turisme actiu és un "sector clau en la creació de llocs de treball" i ha afegit que "són determinants en la lluita contra el despoblament a les zones rurals”. Dolcet ha afegit que ara cal pensar en estratègies de promoció per captar un turisme local i tornar a situar el Pallars Sobirà i el riu Noguera Pallaresa com a "referent d'esports d'aventura”.