atemptats 17-A

L'imam de Ripoll vinculat als atemptats de Barcelona havia escollit Balaguer com a primer destí

La Policia Nacional va advertir l’oratori que tenia antecedents

per Redacció , 15 de juny de 2020 a les 09:21 |
Abdelbaki Es Satty | Policia Nacional
L’imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty vinculat als atemptats de Barcelona va anar a Balaguer després de sortir de la presó, però la Policia Nacional va advertir l’oratori que tenia antecedents.

D’aquesta manera, el van rebutjar i va anar primera a Berga i després a Ripoll, on la policia no va comunicar els antecedents als responsables de la comunitat musulmana. “Es Satty buscava un poble fora de l’abast del radar de la policia?”, es pregunta la periodista de TV3 Anna Teixidor, sense tenir una resposta clara, en el seu llibre "Sense por de morir. Els silencis del 17-A".


Gairebé tres anys després dels atemptats de Barcelona i Cambrils encara hi ha ombres i silencis sobre el que va passar dies i mesos abans. Teixidor n’ha desentelat alguns, però admet que encara hi ha massa gent que no vol parlar i que potser d’aquí uns anys es descobreixen nous detalls, com les connexions internacionals dels terroristes, la vinculació de l’imam amb els serveis secrets o el motiu de triar Ripoll per radicalitzar un grup de joves. De fet, creu que a Ripoll encara hi ha “molts silencis” i sentiment de “traïció” i de “culpabilitat”.

En aquest sentit, el llibre fa una anàlisi exhaustiva del sumari i entrevista nombrosos protagonistes del cas per aconseguir apropar-se al màxim al fons de la veritat. 

 

Participació