El republicà Joan Santacana, nou alcalde de Cervera

El nou Paer en cap assegura que vol governar "escoltant tothom" i amb un executiu "fort i cohesionat"

Joan Santacana, alcalde de Cervera
Joan Santacana, alcalde de Cervera | ACN
12 de juny del 2020
Actualitzat a les 15:49h
El republicà Joan Santacana s'ha convertit aquest divendres en el nou Paer en cap de Cervera després de prosperar la moció de censura que ERC, CUP i SiF han presentat contra Ramon Augé, de Junts per Catalunya i alcalde fins avui.

La sessió de votació i d'investidura del nou batlle s'ha fet a la Sala de reunions del Centre d'Empreses Innovadores (CEI), de manera excepcional a causa de les mesures sanitàries establertes per la prevenció de la covid19. A causa d'aquestes mesures, la sessió s'ha fet a porta tancada, sense l'assistència de públic.

Santacana ha assegurat que pretén governar "amb un govern fort i cohesionat" i amb la voluntat "d'escoltar tothom i de treballar amb les entitats de Cervera". En aquest sentit, el nou alcalde ha apuntat que vol arribar als màxims consensos amb la resta de formacions polítiques de la capital de la Segarra, alhora que ha indicat que té la intenció que tots els cerverins "se sentit protagonistes". Santacana ha defensat el caire independentista del nou executiu; "Treballaré per fer efectiva la República catalana".

El Paer en cap ha retret a Augé haver arribat al govern fa un any amb "manca de legitimació democràtica" ja que els republicans van ser la força més votada i es va apostar per un govern "cosit amb grapadora i grapes rovellades que només buscava que ERC quedés fora de l'alcaldia".
 

Santacana ha rebut la vara d'alcalde de Ramon Augé Foto: Paeria Cervera

 

Augé ha fet un balanç del seu mandat recordant els problemes trobats a inici de legislatura i la tasca feta pel seu govern des del juny del 2019 a nivell econòmic i social. Augé ha lamentat que ERC hagi treballat per presentar una moció de censura que, ha dit, "ara no té cap sentit" i que està "fora de lloc". L'exalcalde ha titllat d"irresponsable" l'actitud política dels republicans i ha indicat que tindrà un efecte negatiu per la població de Cervera.

El nou govern, dissabte al migdia

Està previst que aquest dissabte a les dotze del migdia es faci la presentació oficial del nou govern de Cervera a les escales del convent de Sant Domènec.

Joan Santacana no ha volgut desvetllar encara si comptarà amb el suport dels 8 regidors que han votat a favor de la moció de censura tot i que ha reconegut estar en contacte permanent amb la CUP i SiF per formar un govern ampli.