Poden tornar les obres de Sixena a Lleida?

La conselleria considera que els recursos estaven "ben argumentats" i que els arguments eren "sòlids"

Treballadors del Museu després d'entregar les obres
Treballadors del Museu després d'entregar les obres | ACN
Redacció
11 de juny del 2020
Actualitzat a les 12:46h
Les obres de Sixena podrien tornar a Lleida si el Tribunal Suprem dona la raó als recursos presentats per la Generalitat i els dos equipaments on es conservaven les peces, el Museu Nacional d'Art de Catalunya i el consorci del Museu de Lleida.

Els organismes catalans defensen que les obres van ser comprades en base a la legalitat vigent i que, per tant, la sentència del jutjat d'Osca que anul·lava la compra-venda de les obres no s'ajustava a la realitat. El director del Museu de Lleida, Josep Giralt, assegura que estan satisfets amb la revisió del cas i espera que el Suprem acabi facilitant el retorn de les peces.

La conselleria ha considerat, a més, que els recursos estaven "ben argumentats" i que els arguments eren "sòlids", i confia ara que la resolució de l'alt tribunal els serà "favorable".

Es pretenen recuperar les 97 obres que ara es troben al Monestir de Vilanova de Sixena, 43 de les quals van ser lliurades després de l'entrada de la Guàrdia Civil al Museu de Lleida en plena aplicació del 155 a Catalunya. Les altres 53 estaven al MNAC i van ser lliurades pel conseller Santi Vila. Ara hi ha un termini de 20 dies per recórrer aquesta admissió a tràmit.