L'exregidor de la Crida per Lleida, Pau Juvillà, serà jutjat per no despenjar llaços grocs de la Paeria

El fiscal creu que pot haver comès un "delicte de desobediència greu" | La defensa de Juvillà ha assegurat que recorrerà la decisió

10 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:46h
Pau Juvillà
Pau Juvillà | ACN
L'exregidor de la Crida per Lleida-CUP, Pau Juvillà, serà jutjat per no haver despenjat els llaços grocs del balcó de la Paeria. La Fiscalia considera que el cupaire va cometre un "delicte de desobediència greu", per la qual cosa haurà de seure davant del jutge.

A Juvillà el van acusar d'haver "incomplert reiteradament" els requeriments de la Junta Electoral de Lleida, arran d'una denúncia de Ciutadans, perquè es retiressin els llaços grocs col·locats a les finestres del despatx del grup municipal que donen a la façana de l'Ajuntament de Lleida de la plaça Paeria. L'aleshores regidor es va negar a retirar els llaços de la finestra juntament amb l'altre regidor de la Crida, Francesc Gabarrell. 

La Junta Electoral de Lleida havia donat un marge als grups municipals de la Paeria per retirar els llaços grocs, cartells i la resta de símbols que penjaven a l'exterior dels respectius despatxos i que eren visibles des de la façana de l'edifici consistorial. Ara el ministeri fiscal té 10 dies per demanar una pena, per bé que la defensa de Juvillà ha assegurat que recorrerà la decisió.