coronavirus

L'OMS confirma que no hi haurà vacuna contra el coronavirus aquest any

L'organització diu que sí que hi ha avenços importants pel que fa als tractaments

per NacióDigital , 10 de juny de 2020 a les 15:58 |
La cursa per la vacuna serà llarga.
La directora del Departament de Salut Pública i Ambient de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), María Neira, ha assegurat aquest dimecres que la vacuna contra la Covid-19, la malaltia que provoca el nou coronavirus, no estarà disponible enguany. Ha dit, això sí, que en poques setmanes hi haurà "bones notícies" sobre els tractaments.

Neira ha assenyalat que, "potser", a principis de 2021 ja es pot comercialitzar una vacuna contra el nou coronavirus, encara que ha avisat que cal ser "realistes" i ser conscients que només queden sis mesos per a acabar l'any i que no donarà temps a desenvolupar-la.


"Enguany ho veig francament difícil per molta acceleració que hi hagi i es tingui el màxim suport per part de tots els països i de l'OMS per a obtenir-la. Hi ha molts processos que cal seguir per a assegurar-se de quan la vacuna surti al mercat sigui segura", ha recalcat la dirigent de l'organització internacional.

Ara bé, respecte als tractaments, i després que l'organisme de Nacions Unides hagi reprès les recerques amb el fàrmac hidroxicloroquina, Neira ha dit que en poques setmanes se sabrà ja si aporta o no benefici per als pacients.

​​
​​
​​

 

Participació