L'OMS confirma que no hi haurà vacuna contra el coronavirus aquest any

L'organització diu que sí que hi ha avenços importants pel que fa als tractaments

La cursa per la vacuna serà llarga.
La cursa per la vacuna serà llarga. | Getty
NacióDigital
10 de juny del 2020
La directora del Departament de Salut Pública i Ambient de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), María Neira, ha assegurat aquest dimecres que la vacuna contra la Covid-19, la malaltia que provoca el nou coronavirus, no estarà disponible enguany. Ha dit, això sí, que en poques setmanes hi haurà "bones notícies" sobre els tractaments.

Neira ha assenyalat que, "potser", a principis de 2021 ja es pot comercialitzar una vacuna contra el nou coronavirus, encara que ha avisat que cal ser "realistes" i ser conscients que només queden sis mesos per a acabar l'any i que no donarà temps a desenvolupar-la.

"Enguany ho veig francament difícil per molta acceleració que hi hagi i es tingui el màxim suport per part de tots els països i de l'OMS per a obtenir-la. Hi ha molts processos que cal seguir per a assegurar-se de quan la vacuna surti al mercat sigui segura", ha recalcat la dirigent de l'organització internacional.

Ara bé, respecte als tractaments, i després que l'organisme de Nacions Unides hagi reprès les recerques amb el fàrmac hidroxicloroquina, Neira ha dit que en poques setmanes se sabrà ja si aporta o no benefici per als pacients.


​​
​​
​​