Balaguer fixa el calendari per crear una comissió d’estudi sobre el futur de l’escola Àngel Guimerà

Les forces polítiques es reuniran la setmana vinent per abordar la gestió del cas

10 de juny del 2020
Actualitzat a la 13:07h
Imatge d’un ple amb un cartell contra el tancament de l’escola
Imatge d’un ple amb un cartell contra el tancament de l’escola | ACN
La Paeria de Balaguer ha fixat el calendari per crear una comissió d’estudi sobre el futur de l’escola Àngel Guimerà, un centre d’alta complexitat amb problemes de segregació escolar.

Totes les forces polítiques del consistori es reuniran la setmana vinent per tal d’abordar la constitució d’aquesta comissió i els membres que hi hauran d’intervenir i arribar a una diagnosi sobre el futur de l’escola, de la que tindrà la darrera paraula el Departament d’Ensenyament, que té la competència sobre el centre. 

En aquest sentit, des del consistori s’apunta que la possibilitat del tancament està sobre la taula i que serà una proposta sotmesa a debat, encara que els partits de l’oposició rebutgen l’opció del tancament progressiu com ha proposat l’equip de govern en els darrers mesos. 

Els partits han acordat també no celebrar el ple monogràfic que estava previst per aquest dimecres. Aquesta sessió es plantejarà d’aquí uns mesos quan s’hagi iniciat l’estudi sobre el tancament o no del centre, que el curs vinent el començarà sense cap línia tancada.

L’alcalde de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal, ha assegurat que aquest és un problema de ciutat que és necessari abordar-lo en els propers mesos des d’un punt de vista global; “La problemàtica és amplia i s’ha de tractar en diversos àmbits de la ciutat com l’ensenyament, l’urbanisme o la cultura”, ha dit.