Pel·lícula

Carla Simón ajorna el rodatge de la pel·lícula que passa a Alcarràs

Es farà l'any vinent

per Redacció, 10 de juny de 2020 a les 10:04 |
Carla Simón durant el rodatge d'«Estiu 1993» | Estiu 1993
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Carla Simón ha ajornat el rodatge d'"Alcarràs", la seva nova pel·lícula, fins al juny del 2021. La cinta s'havia de filmar aquest estiu, però la crisi del coronavirus ha tingut dos efectes que l'han fet posposar. D'una banda, la interrupció dels assajos amb l'elenc no professional que protagonitzarà la pel·lícula, que haurien d'haver començat fa tres mesos.

De l'altra, les mesures de seguretat imposades als rodatges en els propers mesos. "Rodar aquest any seria anar contra la realitat que estem vivint", diu la directora sobre l'ajornament. 'Alcarràs' és un film "estacional" que cal rodar els mesos d'estiu ja que reprodueix la collita del préssec per part d'una família de tres generacions al municipi lleidatà que li dona nom.


La directora de la premiada "Estiu 1993" (2017) tenia previst el seu rodatge aquest estiu, però s'ha hagut de posposar fins l'any vinent, també a l'estiu, perquè és un llargmetratge marcadament "estacional" que s'ha de filmar entre els mesos de juny i agost, segons remarca la productora i distribuïdora del film, Avalon.

El problema no han estat únicament les incomoditats per les restriccions imposades als rodatges per raons sanitàries, sinó també el fet que l'elenc d'actors no és professional, i els assajos amb ells haurien d'haver arrencat tres mesos abans de l'inici del rodatge. El càsting ja estava enllestit, quan va arribar la crisi del coronavirus.


Carla Simón ha lamentat la situació perquè, segons explica, quan va arribar la crisi la pel·lícula estava "estava en aquell meravellós moment en què es concreta dia rere dia, a punt de tancar el càstig i les localitzacions, i les idees fluint entre els membres de l'equip".

La seva nova pel·lícula és un film "coral" amb molts personatges a escena, amb tres generacions convivint juntes, inclosos nens i gent gran, afegeix per donar a entendre les dificultats afegides d'emprendre el rodatge en l'actual context. I conclou: "Rodar aquest any seria anar contra la realitat que estem vivint; volem fer la pel·lícula que vam escriure, la que vam imaginar tots junts, sense renúncies, preservant el seu esperit i essència". Simón es mostra convençuda que ajornant-la fins l'any vinent, 'Alcarràs' "serà una millor pel·lícula", o si més no, la pel·lícula que "vol" fer.

 

Participació