La CUP demana que la Paeria es personi com acusació popular per la pallissa a una parella a Lleida

La formació anticapitalista demana al govern municipal la "màxima contundència" contra fets d'aquesta índole

Redacció
08 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:20h
La CUP demana que la Paeria de Lleida es personi com acusació particular contra els autors de l'agressió homòfoba que aquest diumenge va tenir lloc en una terrassa del carrer Magdalena contra una parella d'homes.

Així mateix, els anticapitalistes sol·liciten que es posin a disposició de les persones agredides tots els mitjans jurídics i d'acompanyament social i psicològic dels quals disposa el consistori. La CUP demana al govern de l'Ajuntament de Lleida la "màxima contundència" contra aquests fets i que dugui a terme "una actitud exemplaritzant en el suport a les persones que pateixen aquest tipus d'agressions".

La formació demana que l'Oficina dels Drets Humans de la Paeria, amb funcions d'assessorament als ciutadans a nivell jurídic i de recopilar informació i documentació vinculada a la vulneració de drets fonamentals, especialment civils i polítics, i també referent a situacions de discriminació, "actuï d'ofici i faci un informe sobre el cas on es proposin mecanismes per evitar que fets com aquests tornin a succeir".

Els Mossos d'Esquadra van detenir diumenge a Lleida dos homes per agredir violentament a cops de puny i puntades una parella d'homes que es trobaven a la mateixa terrassa. Els fets es van produir a les cinc de la tarda en una terrassa d'un bar del carrer Magdalena de la ciutat.

Els dos detinguts, que segons els Mossos tenien signes externs d'embriaguesa, van increpar per la seva orientació sexual a una parella d'homes que estaven a la mateixa terrassa.