El Tribunal Suprem confirma nou mesos de presó per a Pablo Hasél per enaltiment del terrorisme

El raper lleidatà també va ser condemnat per injúries a la Família Reial i a les forces de seguretat

Redacció
08 de juny del 2020
Actualitzat a les 15:17h
Pablo Hasél, al davant dels jutjats de Lleida
Pablo Hasél, al davant dels jutjats de Lleida | ACN
El raper lleidatà Pablo Hasél ha estat condemnat a nou mesos de presó per enaltiment del terrorisme. 

El Tribunal Suprem espanyol ha desestimat els recursos interposats contra la sentència dictada per la Sala d'apel·lació de l'Audiència Nacional que va condemnar Hasél com a autor responsable d'un delicte d'enaltiment del terrorisme a les penes de nou mesos i un dia de presó i una multa de 30 euros diaris durant 168 dies.

També li imputava delictes d'injúries i calúmnies contra la corona i utilització de la imatge de Rei i injúries i calúmnies contra les institucions de l'Estat com les forces i cossos de seguretat.

La seva condemna va ser rebaixada per la Sala d'Apel·lació després que la Sala del Penal de l'Audiència Nacional el condemnés a dos anys i un dia de presó. El Suprem considera que els missatges no es poden emparar en el dret a la llibertat d’expressió quan “els fets provats recullen pluralitat de missatges publicats a Internet, amb accés obert, reincident en fets similars” en el passat i que tenen un “indubtable” caràcter de “lloança” de les “organitzacions terroristes” com el GRAPO i de “membres actius” de les mateixes.

També conclou que la seva conducta va més enllà de l’expressió de “coincidència amb objectius polítics o de camaraderia” i comporta una “lloança”. A més, considera que contenen una “incitació” a la seva reiteració que “genera un elevat risc de que algun dels seus múltiples seguidors a les xarxes socials els intenti repetir”.

Hasél va ser condemnat també la setmana passada a sis mesos de presó per haver insultat i empès un periodista en una mobilització a la Universitat de Lleida.