Reobren les autoescoles de Lleida amb pocs alumnes i mesures de seguretat

Esperen poder fer front a la demanda acumulada amb els exàmens ininterromputs a l'estiu

Una alumna fent pràctiques amb el seu professor
Una alumna fent pràctiques amb el seu professor | ACN
Redacció
08 de juny del 2020
Actualitzat a les 14:15h
Les autoescoles lleidatanes han reobert aquest dilluns després que la regió sanitària de Lleida hagi passat finalment a fase 2. Ho han fet amb pocs alumnes però "amb moltes ganes" de recuperar la demanda acumulada, tal com ha explicat un dels responsables del centre Anaya La Seu de Lleida, Borja Montori, que ha celebrat que la DGT farà exàmens ininterromputs també a l'estiu.

Aquesta decisió beneficiarà els alumnes que, com la Sheila Gutiérrez, de 22 anys, que tenia l'examen pràctic el 9 de març però es van suspendre pel confinament. Aquest dilluns, la Sheila ha pogut fer una pràctica de recordatori i altres alumnes també s'han acostat fins a l'autoescola per assistir a una classe teòrica, tot i que aquestes es poden seguir fent a distància.
 

Una autoescola de Lleida Foto: ACN


Un cop desencallat el conflicte amb la Prefectura Provincial de Trànsit per la manca d'examinadors, les autoescoles lleidatanes tornen progressivament a l'activitat aquest dilluns. La DGT ha assignat a la demarcació de Lleida un examinador de suport temporal i aquest territori passa a disposar de 4 examinadors. Està previst que en la fase 3 es recuperin els 7 amb què es contava abans del confinament.

La recuperació de l'activitat es fa amb cita prèvia i amb noves mesures de seguretat a l'aula i a les sessions pràctiques amb el cotxe. A l'interior del centre s'hi han instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic automàtic, un purificador d'aire i es pren la temperatura tant a alumnes com treballadors. També s'han recol·locat taules i cadires per ampliar les distancies entre els alumnes a l'aula i s'han anul·lat alguns llocs per seure.