Instituts

Baixa afluència d'alumnes en el retorn a les aules als instituts de Lleida

Els estudiants han acudit amb cita prèvia, fent servir mascareta i gel hidroalcohòlic i guardant distàncies de seguretat

per Redacció, 8 de juny de 2020 a les 11:15 |
Un estudiant en un institut | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Pocs alumnes han acudit aquest dilluns als instituts de Lleida coincidint amb la reobertura dels centres amb l'entrada de la regió sanitària a la fase 2 de la desescalada.

Ho han fet amb cita prèvia i seguint les mesures de prevenció establertes per Educació com són l'ús de mascaretes i gel hidroalcohòlic, l'entrega d'una declaració responsable i guardant la distància de seguretat. És el cas de l'Institut Josep Lladonosa del barri de Pardinyes.


La majoria dels alumnes que hi han anat a primera hora són de 3r i 4 d'ESO. Aquests han valorat positivament poder tornar al centre després de mesos, sobretot, per poder tornar a veure els companys i perquè consideren "més fàcil fer classes a l'institut que no pas fer-les on-line".

Segons la resposta rebuda i tenint en compte que el retorn a l'institut és voluntari, Pubill confia que en el que resta per finalitzar el curs acudiran al centre "entre una tercera part i la meitat dels alumnes", tot i que ho faran per torns i de forma esglaonada.


En el cas dels alumnes de 2n de Batxillerat també se'ls ofereixen tutories amb cita prèvia per tal de poder preparar la Selectivitat. El professorat, però, seguirà oferint activitat lectiva de forma virtual fins a la finalització del curs acadèmic, el pròxim 19 de juny.

​​
​​​
​​​​
​​​​​

 

Participació