Canvis en la desescalada: Les discoteques obriran en la fase 3

El BOE manté l'obligació de garantir només dos persones per metre quadrat en els espais de viatge a peu

NacióDigital
06 de juny del 2020
Actualitzat a les 14:36h
Imatge d'una discoteca
Imatge d'una discoteca | Adrià Costa
Canvis en la desescalada. Tots els seients dels autobusos, trens o metro es podran ocupar a partir de dilluns, segons es desprèn del BOE publicat aquest dissabte, que aixeca la restricció del 50% d'ocupació dels seients que estava vigent fins ara en alguns dels transports.

Així, ja no hi haurà limitacions en l'ocupació de gent asseguda, tot i que es demana que, quan el nombre de passatgers ho permeti, es procuri garantir la "màxima separació" entre persones. Pel que fa als transports públics amb espais per viatjar de peu, es manté l'obligació de garantir que només hi hagi dos persones per metre quadrat.

També s'especifica que l'ús de guants serà obligatori per al conductor i, en el cas que n'hi hagi, l'acompanyant, en motocicletes i ciclomotors d'ús compartit. El BOE admet com a guants vàlids els que habitualment utilitzen els motoristes com a protecció.

Pel que fa als taxis, podrà haver-hi dues persones per fila addicional, excepte en cas que siguin persones de la mateixa casa, quan n'hi podran viatjar tres per fila. En els vehicles en què només hi ha una fila de seients, com les cabines de camions o furgonetes, hi podran viatjar com a màxim dues persones, guardant "la màxima distància possible".

Les discoteques podran obrir en la fase 3

Bars d'oci nocturn i discoteques podran obrir a la fase 3 del pla de desescalada, sempre que no se superi un terç del seu aforament, segons publica aquest dissabte el Butlletí Oficial de l' estat (BOE). En el cas que al local hi hagués un espai destinat a pista de ball o similar, aquest podrà ser utilitzat per a instal·lar taules o agrupacions de taules, no podent dedicar-se dit espai al seu ús habitual.


​​
​​​
​​​​
​​​​​