La pedregada d'aquest dimecres a Lleida ha afectat més de 13.000 hectàrees

El cultiu més perjudicat ha estat la fruita dolça i el cereal i Tàrrega ha estat el municipi més malparat

El president d’Asaja, amb arbres afectats
El president d’Asaja, amb arbres afectats | ACN
Redacció
05 de juny del 2020
Actualitzat a les 9:57h
La pedregada que va caure aquest dimecres al vespre a les comarques de Lleida ha afectat 13.381,99 hectàrees de conreu, principalment a les comarques del Segrià, l'Urgell, la Segarra i les Garrigues. Segons ha informat el Departament d'Agricultura, els cultius més afectats han estat la fruita dolça perquè estava a punt de collir-se, i també el cereal, amb més de 8.000 hectàrees danyades.

Tàrrega ha estat el municipi més malparat amb gairebé 3.500 hectàrees afectades. La mida de la pedra ha estat variable segons la zona, però de dimensions "considerables", segons Agricultura, des d'1 fins a 2,5 centímetres de diàmetre, tot i que en algun cas excepcional ha arribat a ser de fins a 4 centímetres, com en algun punt de l'Urgell. 

Segons el Departament, en general, el cultiu més afectat ha estat la fruita dolça, perquè ja s'estava collint o a punt de collir-se i també els cereals d'hivern, com l'ordi, en recol·lecció o a punt de recol·lectar, que ha patit danys per aplanament. En algunes zones afectades també hi són molt presents els cultius de l'olivera i l'ametller, amb afectacions variables.

Les espècies més afectades de fruita han estat la nectarina i la pera, més sensibles a la pell, seguit de la resta de fruita, amb afectacions al voltant del 40%, tot i que en les zones més afectades se n'ha danyat fins al 100%. En alguns municipis de la comarca de l'Urgell també han resultat afectats els conreus de lleguminoses i horta, amb danys de fins al 90%.