Salut veu una bona evolució dels casos a Lleida i proposarà el pas a la segona fase

La corva de contagis s’ha aplanat en els darrers dies a les comarques de Ponent

Imatge d’una terrassa de bar
Imatge d’una terrassa de bar | Adrià Costa
04 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:53h
La reducció del nombre de casos de contagis a les comarques de Ponent en els darrers dies està essent valorat positivament pel Departament de Salut, que considera que el territori està en condicions de passar a la fase dos del desconfinament.

Segons fonts consultades, si la situació no empitjora en els dos propers dies, el Govern farà la proposta al Ministeri de Sanitat, que tindrà a darrera paraula sobre el futur immediat de la des escalada a Ponent. En aquest sentit, es posa l’atenció en tres zones; la ciutat de Lleida, el Baix Segrià i la Segarra.

Aquest dimecres es van registrar 23 casos nous, vuit més que el passat dimarts, quan se’n van comptabilitzar 15, la xifra més baixa de les darreres dues setmanes. Tot i que la corva de contagis no creix amb la mateixa intensitat, des de l’executiu s’alerta del relaxament evidenciat entre els ciutadans; “El virus continua entre nosaltres”, ha dit aquesta setmana Divina Farreny, gerent de la Regió Sanitària de Ponent.

Farreny ha indicat que l’executiu català estudia fer “microconfinaments” en el cas que s’hagi d’actuar per frenar nous contagis.