La pedregada d’aquest dimecres amenaça la producció de finques de l’Urgell, les Garrigues i el Pla

Afectacions en gairebé el 100% a cultius a Bellpuig i Anglesola

Imatge de la pedra caiguda aquest dimecres
Imatge de la pedra caiguda aquest dimecres | ACN
Redacció
04 de juny del 2020
Actualitzat a les 9:48h
Dos fronts de tempestes acompanyats de pedra -alguna de la mida d’un euro van caure ahir a la tarda de manera irregular per diferents municipis de la plana de Lleida causant danys a les explotacions agràries.

Segons va explicar el president de l’organització agrícola Asaja a Lleida, Pere Roqué, encara és d’hora per fer una avaluació dels danys en cultius de fruita però per les imatges que es van veure “hi haurà explotacions que hauran quedat tocades al 100%”, sobretot en poblacions com Bellpuig i Anglesola on van confluir els dos fronts de tempestes que van entrar per les Garrigues i per la zona d’Aragó.

El front que va fer la seva presència pel sud, a les Garrigues, va afectar llocs com les Borges Blanques, Arbeca, Castelldans i Juneda, i va anar pujant cap al nord cap al Pla d’Urgell i l’Urgell a municipis com Linyola, Bellpuig, Anglesola o Tàrrega, on es van poder veure imatges de molta calamarsa acumulada als carrers després de registrar 22 litres per metre quadrat en només quinze minuts.

A més, dels municipis de les Garrigues, l’Urgell i el Pla d’Urgell, les tempestes vingudes d’Aragó també van afectar altres zones situades més al nord, al Segrià, i segons Pere Roqué va caure pedra a Alpicat, i les partides de Torres de Sanui i la Copa d’Or, a Lleida, entre d’altres.

Els dos fronts de tempestes van fer malbè moltes hectàrees de cultius de pera, poma i panís, encara que és aviat per fer un balanç dels danys en l’agricultura i caldrà esperar a les properes hores per conèixer més detall del perjudici.

La d’aquest dijous ha estat la tercera pedregada que s’ha registrat a les comarques de Ponent en el que portem d’any. A l’abril, un front va afectar Sucs, aquest dimarts la tempesta va fer mal a la zona l’Oliola, a la Noguera, i ahir va afectar una àmplia zona de les comarques del pla de Lleida, sobretot poblacions com Bellpuig i Anglesola.