Temporers

Pueyo demanarà al govern espanyol que regularitzi la situació dels temporers sense papers

El paer en cap ha proposat a tots els grups municipals de l'Ajuntament de Lleida que es redacti una carta conjunta per adreçar-la a la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, per demanar-ho

per Redacció , 3 de juny de 2020 a les 17:36 |
Miquel Pueyo durant la comissió | Paeria Lleida
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, demanarà al govern de l'Estat que regularitzi de manera temporal la situació de les persones sense papers que arriben a Lleida per treballar en la campanya de la fruita. El paer en cap ha proposat a tots els grups municipals de l'Ajuntament de Lleida que es redacti una carta conjunta per adreçar-la a la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, per demanar-ho.

La proposta s'ha fet en la reunió de la Comissió Informativa per les polítiques de gestió de la seguretat i civisme que s'ha fet aquest dimecres de manera telemàtica.


La regidora socialista, Cristina Morón, que ha assistit a la Comissió de Seguretat i Civisme, ha lamentat que, un cop més, l'alcalde es "desdiu" de la seva responsabilitat i "opta per culpar, en aquest cas, al govern de l'Estat de deixar sol al consistori en la gestió de persones temporeres". Un fet que, segons Morón, "amaga un problema de gestió d'equipaments, de comunicació i de presa de decisions per part del govern de la Paeria". La regidora ha insistit que "calen molts esforços per tal d'abordar el problema i deixar de repartir culpabilitats".

Comença la redacció del Pla de Civisme i Convivència


L'Ajuntament de Lleida ha iniciat la redacció del Pla de Civisme i Convivència amb la posada en marxa de la primera enquesta sobre la matèria, en què hi participen 40 experts.

Aquest pla analitzarà els elements que configuren la convivència a Lleida i estudiarà les seves febleses, les amenaces, les fortaleses i les oportunitats. A partir d'aquí, es redactarà un informe sobre les percepcions de la convivència a la ciutat, on s'indicaran les futures actuacions.
 

Participació