Suspesos 303 judicis a la demarcació de Lleida durant l'estat d'alarma

La presidenta de l'Audiència reconeix que el repte és reduir el retard acumulat i fer front a l'increment que s'espera

Redacció
03 de juny del 2020
Actualitzat a les 15:01h
Imatge dels jutjats de Lleida
Imatge dels jutjats de Lleida | ACN
Durant l'estat d'alarma s'han suspès 303 judicis a la demarcació de Lleida, concretament 9 a l'Audiència de Lleida, 90 al penal 1 de Lleida, 121 al penal 2 i 83 al penal 3. Són dades que ha fet públiques aquest dimecres la presidenta de l'Audiència de Lleida, Lucía Jiménez.

La magistrada ha explicat que, tot i que la regió de Lleida segueixi en fase 1 de desescalada sanitària, s'està en la fase 2 de desescalada judicial i a partir de demà dijous s'aixeca la suspensió de tramitació de causes i de terminis processals. En aquest sentit, ha reconegut que seran uns mesos "complexos per a tots" i que el repte a partir d'ara serà intentar reduir el retard acumulat i fer front a l'increment que s'espera amb la tornada progressiva a la normalitat. 

Tot i la suspensió de la majoria de judicis que estaven previst en aquests tres mesos de confinament, sí que s'han celebrat alguns judicis amb pres i s'han atès assumptes relacionats amb mesures cautelars i de violència masclista. A més, l'activitat ha continuat a un ritme menor gràcies a la tecnologia ja que, per exemple, s'han fet deliberacions de manera telemàtica.

Aquesta manera de treballar, ha dit Jiménez, "ha arribat per quedar-se" i per tant s'intentarà, sempre que sigui possible, fer més videoconferències, tant pel que fa al funcionament intern com a l'extern. 

"La meva preocupació principal és reprendre l'activitat normal el més ràpid possible", ha expressar Jiménez. Per aquest motiu, no descarta assenyalar alguns judicis a les tardes i en més dies per poder anar recuperant el retard. A l'agost, però, excepte alguna vista "urgent" es mantindrà sense judicis. "És un mes certament complicat.

Si no és estrictament necessari la recomanació és evitar els assenyalaments. Pot ser que se'n faci algun urgent però per norma general no", ha dit.