Asaja Lleida nega que existeixi «racisme» en la campanya de la fruita dolça

Rebutja les acusacions d'entitats que responsabilitzen els productors de la situació dels temporers sense papers

Pla mitjà on es pot veure com una tècnic del SEM fa la prova PCR
Pla mitjà on es pot veure com una tècnic del SEM fa la prova PCR | ACN
Redacció
02 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:26h
Asaja Lleida rebutja les acusacions que, des de diferents entitats, s'estan fent contra els pagesos lleidatans, responsabilitzant-los de la situació en què es troben els temporers que han arribat a la zona sense el permís de treball necessari per poder ser contractats en la campanya agrària.

En la reunió d'aquest dimarts a la subdelegació del govern de l'Estat a Lleida, el president d'Asaja Lleida, Pere Roqué ha defensat que els productors "compleixen" el conveni agropecuari del camp i ha assegurat que "el racisme no existeix a la campanya de la fruita de Lleida".

"No es pot fer responsables als agricultors de les persones que han arribat sense permís de treball ni de residència i que, per tant, no poden ser contractades", ha indicat.
En relació amb les acusacions de falta d'organització de la campanya, Roqué ha recordat que durant mesos han mantingut contactes amb totes les administracions competents per planificar una campanya "encara més complicada" per l'emergència sanitària provocada per la covid-19. Roqué ha recordat que, "des de sempre, el sector ha vetllat per la seguretat dels seus treballadors i per tenir la situació controlada, tot i les circumstàncies".