Talarn i Pueyo confien que hi ha raons «objectives» perquè Lleida pugui passar dilluns a la fase 2

Entenen que es prioritzin criteris sanitaris però reconeixen que no avançar en la desescalada seria "preocupant

Redacció
02 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:03h
Imatge del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn
Imatge del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn | ACN
El president de la Diputació, Joan Talarn, i l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, entenen que es prioritzin criteris sanitaris per decidir l'evolució de la desescalada però confien que la regió sanitària de Lleida pugui passar dilluns a la fase 2.

Pueyo ha reconegut a l'ACN que no es pot "anticipar" al que pugui passar en una setmana al territori però que, segons les converses que mantenen constantment amb el Departament de Salut, "hi ha raons objectives que ens fan ser molt optimistes en la possibilitat del canvi de fase". Talarn, per la seva banda, entén que seria "preocupant" per l'activitat econòmica que aquesta regió sanitària es quedi en fase 1.

Per Pueyo, aquesta crisi causada pel coronavirus ha demostrat la necessitat de posar el coneixement científic "per davant" dels rumors i, seguint criteris de "prudència", "el més important és salvar les vides i la salut". El paer en cap reconeix però que els preocupa també molt l'impacte en l'economia de la ciutat i confia que Lleida passarà dilluns a la fase 2. Pueyo afegeix que, però, que la recuperació del consum no depenen només de poder accedir als serveis sinó, sobretot, que els ciutadans "se sentin segurs i confiats anant a comprar".
 

Miquel Pueyo, alcalde de Lleida Foto: ACN


Per la seva banda, Talarn, reconeix que, a nivell econòmic, el territori necessita "moltíssim" passar a fase 2. "Hem de poder tornar a obrir les botigues i a tenir la mobilitat necessària per reactivar el turisme", ha dit. "Per això em preocuparia moltíssim que el proper dilluns no estiguéssim en fase 2".

El president de la Diputació entén els interrogants expressats per Salut perquè hi ha hagut uns casos "importants" que preocupaven "per si es podia estendre" la malaltia. "Hi ha unes dificultats diferents al territori de Lleida però hem de prevenir el màxim possible i estic convençudíssim que la pròxima setmana estarem en fase 2", ha assegurat. Tot i els casos de rebrots "puntuals", Talarn considera que la població "ho està fent bé" i que, en general, es fa el possible per seguir les mesures sanitàries amb la consciència que "encara hem de vigilar".