La UdL estudia l'impacte de la crisi de la covid-19 en l'ocupació juvenil

El projecte rep 90.000 euros i vol incidir en el debat sobre el mercat de treball post-pandèmia a curt termini

Redacció
02 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:48h
Un estudi sobre l'impacte de la covid-19 en l'àmbit econòmic i laboral dels més joves, coordinat per la professora de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida (UdL), Maria Àngels Cabasés, rebrà 90.000 euros del Fondo Supera Covid-19 impulsat per Crue Universidades Españolas, el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i Banco Santander.

La recerca vol incidir en el debat sobre el mercat de treball post-pandèmia, a curt termini, en relació a la situació de precarietat laboral juvenil en un marc de creixent digitalització, segons Cabasés. Es vol obtenir una "radiografia" de com es perpetuen les desigualtats socials i els diferents rols laborals i socials entre homes i dones joves en l'actualitat.

L'ocupació juvenil a Espanya davant la crisi de la covid-19: impacte en la desigualtat laboral per gènere des d'un enfocament interseccional és el primer projecte de la UdL seleccionat en aquesta convocatòria extraordinària dotada amb 8,5 milions d'euros.

L'objectiu de la recerca – on també participen investigadors de les universitats de Barcelona (UB), València (UV) i Pompeu Fabra (UPF) - és analitzar com ha afectat la crisi sanitària al mercat laboral dels més joves, "especialment en els sectors que han arribat a majors quotes de precarització i incidint en la desigualtat per gènere", explica Cabasés. " També volem esbrinar quines estratègies han adoptat en aquesta situació sobrevinguda i si el fet de tenir estudis universitaris ajuda o no a obtenir millors contractes", afegeix la professora de la UdL.