Premis

Maria del Mar Bonet i el programa Info K, premis Comte Jaume d'Urgell 2020

L’acte de lliurament del premi queda ajornat a la tardor i podria quedar emmarcat dins dels actes de la Festa Major de Balaguer

per Redacció, 2 de juny de 2020 a les 11:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un any més, la Paeria de Balaguer atorga el Premi Comte Jaume d’Urgell, un guardó que reconeix a persones i a entitats dels Països Catalans que per la seva força cultural, la seva original trajectòria, i la gran capacitat de comunicació de la seva feina i obra, fan que siguin exemples per a fer més gran i més rica la xarxa natural i real dels països de parla catalana i dels seus ciutadans.

Aquesta edició 2020, que s’havia de celebrar el primer cap de setmana de juny, queda ajornada a la tardor i des de la Paeria de Balaguer s’indica que les Festes del Sant Crist podrien ser el marc on dur a terme el lliurament del premi als guardonats.


Per una banda Maria del Mar Bonet, cantant mallorquina referent de la música tradicional del mediterrani i figura destacada del moviment de la Nova Cançó catalana amb més de cinc dècades de carrera. El jurat li atorga el premi per la seva trajectòria amb una petjada musical i cultural profunda, diversa i única i pel seu compromís amb les llibertat individuals i col·lectives dels països de parla catalana esdevenint les seves cançons, la seva música, un pont de comunicació i cultura per a totes les generacions i la història. 

El premi s’entrega ex-aequo a l’InfoK, primer i únic informatiu pensat per a nens de tot l’estat. El programa, nascut el 2001, s’emet pel Súper 3, el canal infantil de Televisió de Catalunya. El jurat li atorga el premi per la seva gran feina comunicativa i cultural, rigorosa, pedagògica i de servei públic, per a tots els nens dels països de parla catalana. També per demostrar que la llengua catalana pot explicar la realitat de les qüestions d’interès informatiu de casa nostra i del món als més petits, per tots els mitjans, com fan els països que eduquen els seus infants com a ciutadans de ple dret que són de la societat.


Aquest premi anual, atorgat per la Paeria de Balaguer, és una reproducció a escala real del segell que usava el comte Jaume d’Urgell. El Comtat d’Urgell, amb la seu al Castell Formós de Balaguer, esdevé centre de la cultura durant la Catalunya comtal i amb aquest premi, aquesta missió cultural, travessa els segles.
 

Imatge dels guardonats Foto: Paeria Balaguer

 

Participació