El Govern demana que el Pirineu passi el proper dilluns a la fase 3

Entrar en fase 3 implica que a partir d'aleshores serà la Generalitat i no el ministeri qui en gestionarà les mesures, així com el temps de sortida

Les professores de la llar d'infants Els Malfargats de Rialp sortint d'excursió amb els petits
Les professores de la llar d'infants Els Malfargats de Rialp sortint d'excursió amb els petits | ACN
Redacció
02 de juny del 2020
Actualitzat a les 9:53h
El Govern de la Generalitat ha demanat al Ministeri de Sanitat que la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, juntament amb les del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, pugui passar a la fase 3 a partir del pròxim dilluns, 8 de juny. Així mateix, la conselleria de Salut ha sol·licitat també que Barcelona i les regions metropolitanes, així com Lleida, puguin passar a la fase 2 el mateix dia. 

Ara, el ministeri haurà d'avaluar la petició per decidir si autoritza aquestes progressions en la desescalada a Catalunya. Les regions de Girona, Catalunya Central i Alt Penedès i Garraf continuaran una setmana més en fase 2. 

 

Mapa amb les propostes de Salut dels canvi de fases Foto: Govern


La fase 3

En la fase 3, l’última abans d’entrar a l’anomendada “nova normalitat”, desapareixen les franges horàries reservades a col·lectius determinats. Tot i això, s’han d’extremar les mesures de seguretat i d’higiene amb els grups vulnerables. També preveu que puguin obrir establiments i locals comercials amb independència de la superfície sempre i quan es limiti l'aforament al 50%. A més, les terrasses a l’aire lliure poden obrir al 75% i està permès el consum a la barra sempre que es garanteixi la distància de seguretat.

Entrar en fase 3 implica que a partir d'aleshores serà la Generalitat i no el ministeri qui en gestionarà les mesures, així com el temps de sortida. És una de les novetats autoritzades pel govern espanyol arran del pacte assolit amb ERC a canvi de l'abstenció a la pròrroga de l'estat d'alarma. Una altra de les flexibilitzacions un cop s'assoleixi aquesta etapa de la desescalada és que previsiblement s'autoritzaran els desplaçaments entre regions i autonomies que estiguin en fase 3.