Lluís Tomàs anuncia la seva retirada després de 15 temporades a l'elit

El porter trempolí, un dels puntals del Lleida Llista Blava d’hoquei patins, fa pública la seva decisió en una emotiva roda de premsa

01 de juny del 2020
La roda de premsa va comptar amb totes les mesures de seguretat pel coronavirus
La roda de premsa va comptar amb totes les mesures de seguretat pel coronavirus | Llista Blava
El porter pallarès del Lleida Llista Blava d’hoquei patins, Lluís Tomàs, ha anunciat la seva retirada en una roda de premsa marcada per les fotes mesures de seguretat a què obliga el moment actual a causa de la Covid-19. Ho va fer el passat divendres a Lleida, rodejat dels seus companys d’equip, de l’entrenador i de la directiva del club lleidatà, al què ha defensat sota els pals durant 13 temporades.

Tomàs es va mostrar “trist però content” d’haver posat el punt final a la seva carrera esportiva al que va qualificar com el seu club i al costat de tota la gent que estima. Va fer un repàs a la seva trajectòria des dels seus inicis a Tremp amb cinc anys i va qualificar d’”especial” haver compartit i gaudit cada moment amb el seu germà bessó. Lluís Tomàs va tenir també un record emotiu pel seu pare, el “culpable que avui estigui aquí”. 

En la seva llarga trajectòria, Tomàs ha aconseguit convertir-se, juntament amb el seu germà, en un dels puntals de l’equip lleidatà amb la consecució de la Copa CERS l’any 2018 i l'Europe Cup ara fa un any com a grans èxits esportius. El Lleida Llista s’ha acomiadat d'ell agraint-li “la seva professionalitat esportiva i humana”.

Format al Club Patí Tremp

Lluís Tomàs es va formar a la secció d’hoquei del Club Patí Tremp, on va començar a patinar amb només cinc anys juntament amb el seu germà bessó, el també jugador i capità del Lleida Llista, Andreu Tomàs. El conjunt lleidatà es va fixar en ell durant el seu segon any de juvenil, etapa en què va arribar a debutar amb el primer equip.

Els estudis universitaris el van portar a Barcelona i, com a conseqüència, a deixar el Lleida. A la capital catalana va jugar un parell de temporades amb l’Horta, abans de signar per l’Andorra i l’Igualada, on va jugar dos anys més que li permetrien debutar en competició europea. Finalment va tornar al Lleida Llista on aquest any ha completat 11 temporades de manera consecutiva.