Fruita amb Justícia Social denuncia la privatització de l'atenció a temporers a Lleida

La plataforma assegura que la Paeria ha adjudicat el servei a l'Ordre Hospitalari Sant Joan de Déu

Detall del pavelló dels Camps Elisis
Detall del pavelló dels Camps Elisis | ACN
Redacció
01 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:59h
La plataforma Fruita amb Justícia Social ha denunciat l'adjudicació, "sense concurs públic", del servei d'atenció a persones temporeres que ha fet l'Ajuntament de Lleida a l'Ordre Hospitalari Sant Joan de Déu. La plataforma considera "inacceptable" que la Paeria destini diner públic "a privatitzar l'atenció a les persones que estan en recerca de feina a la campanya de la fruita" i que amb aquests recursos "es cobreixin les obligacions que contractadors i patronal agrària tenen amb els treballadors del camp".

Aquest dilluns l'Ajuntament de Lleida posa en marxa el dispositiu d'atenció als temporers al pavelló 3 de Fira de Lleida, al recinte dels Camps Elisis, que ofereix allotjament amb capacitat per a 122 persones, a més d'altres serveis.

Fruita amb Justícia Social lamenta que el govern d'ERC, JxCat i el Comú "continua amb les mateixes polítiques de privatització dels serveis públics municipals, especialment els destinats a persones vulnerables, que ja aplicaven els anteriors governs municipals". La plataforma que el recursos públics serveixin per "privatitzar l'atenció a les persones temporeres que estan en recerca de feina a la campanya de la fruita", així com per per "cobrir les obligacions que contractadors i patronal agrària tenen amb els treballadors del camp".

Des de la Fruita amb Justícia Social recorden que el Conveni agropecuari de Catalunya obliga els empresaris agraris a proporcionar un allotjament quan el domicili habitual dels treballadors estigui a més de 75 quilòmetres de la feina. En aquest sentit, la plataforma denuncia que aquest fet "contribueix a incrementar el greuge amb la pagesia que sí que fa bé la seva feina i que el seu producte ha de competir al mercat amb el de qui l'ha obtingut sense aquests costos".