Temporers

Entra en funcionament a Lleida l'operatiu d'atenció als temporers amb allotjament i dos àpats

El pavelló 3 dels Camps Elisis té capacitat per a 122 persones i a l'entrada hi haurà una càmera de control de temperatura

per Redacció, 1 de juny de 2020 a les 11:02 |
Imatge del pavelló que acollirà temporers | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dilluns entra en funcionament l'operatiu d'atenció als temporers al pavelló 3 de Fira de Lleida, al recinte dels Camps Elisis. Per primera vegada en aquest espai, la Paeria de Lleida oferirà allotjament a les persones que arriben a la ciutat per treballar a la campanya de la fruita, amb capacitat per a 122 persones.

També com a novetat, s'amplia el servei de menjador, que a més d'oferir esmorzar, servirà sopar a tots els usuaris. Tots els serveis es concentraran a l'interior del pavelló, mentre a l'exterior s'hi han col·locat diversos mòduls prefabricats on hi haurà l'Oficina d'atenció als temporers. A l'entrada del pavelló s'instal·larà una càmera de control de temperatura per identificar possibles casos de coronavirus.


La Paeria de Lleida "centralitza" el dispositiu d'atenció als temporers al pavelló 3 de Fira de Lleida, als Campos Elisis, de manera que l'espai concentrarà tots els serveis que es posen a disposició de les persones que arriben a la ciutat per treballar a la campanya de la fruita. Des de la Paeria confien a poder cobrir tota la campanya, que s'allargarà fins al setembre.
 

Detall del pavelló dels Camps Elisis Foto: ACN


Per primera vegada aquest pavelló allotjarà temporers. Té capacitat per a 122 persones, encara que aquest número es podria augmentar si calgués. "Anirà en funció de la demanda però de moment arranquem així", ha indicat la coordinadora responsable de la regidoria de Drets Socials, Gemma Domingo, que ha afegit que d'entrada es descarta obrir el pavelló 4 per aquesta finalitat. Aquesta "centralització" també comporta el trasllat als Camps Elisis de l'operatiu que la Paeria ha habilitat al pavelló municipal Agnès Gregori per acollir persones nouvingudes sense llar. Un espai que té 81 places.

Els serveis, que es concentraran a l'interior d'aquest pavelló 3, també inclouen serveis de dutxes, consigna i menjador. A més, com a novetat, el servei de menjador oferirà dos àpats diaris als emporers: esmorzar i sopar. Els anys anteriors només se servia el primer àpat del dia.


L'Oficina d'atenció als temporers s'ubicarà a l'exterior del pavelló, en mòduls prefabricats. En aquest punt és on els temporers reben una primera atenció personal i social per detectar quines són les seves necessitats a més de l'atenció laboral per ajudar-los en el procés de recerca de feina.

Segons ha explicat Gemma Domingo, el disseny del dispositiu al pavelló 3 de Fira de Lleida s'ha fet tenint en compte "totes les mesures de seguretat per poder allotjar persones i minimitzar possibles riscos". En aquest sentit, Domingo ha indicat que dins el pavelló s'ha augmentat la distància entre hamaques, així com entre les taules de la zona del menjador, on també s'ha limitat la capacitat. Entre altres, el protocol de funcionament del dispositiu també contempla circuits tancats i mantenir les distàncies de seguretat, també als serveis de dutxes i sanitaris.

A més d'això, a l'entrada del pavelló 3 hi haurà una càmera de control de temperatura per identificar possibles casos positius de coronavirus. En cas que es detecti que alguna persona presenta febre o altres símptomes de covid-19 serà derivada "immediatament" a l'hotel Rambla, l'espai que s'ha habilitat per persones simptomàtiques o positives de la malaltia. On se li farà la prova corresponent i en cas de donar positiu seguirà a l'hotel.

 

Participació