Municipis lleidatans comencen a ajornar l'obertura de les piscines

Torres de Segre, Alcarràs i Soses valoraran activar aquests equipaments segons evolucioni la covid-19

Redacció
30 de maig del 2020
Actualitzat a les 11:28h
Imatge de la piscina de Torres de Segre
Imatge de la piscina de Torres de Segre | Aj Torres de Segre
Els ajuntaments d'Alcarràs, Torres de Segre i Soses han decidit ajornar l'obertura de les piscines municipals fins que el marc normatiu que regula enguany el funcionament d'aquestes instal·lacions, en el context d'emergència sanitària, permeti garantir l'equilibri entre la salut i el lleure dels usuaris.

La decisió no suposa una suspensió definitiva de la temporada sinó únicament un ajornament del seu inicia el qual es mantindrà o no segons evolucioni l'emergència sanitària en curs. L'estiu passat, una mitjana de 500 persones feia ús de la piscina d'Alcarràs diàriament. Ara, amb la normativa actual, només podrien fer ús de les instal·lacions 120 persones en cada torn.

Les condicions amb la normativa vigent també fixen que un cop dins de la instal·lació, els usuaris haurien de respectar, en tot moment i fora i dins de l'aigua, la distància social de seguretat de 2 metres i no podrien emprar ni les dutxes dels vestidors ni les fonts del recinte, les quals haurien de romandre tancades. A banda, cada migdia, caldria tancar una hora per desinfectar el recinte.

Pel que fa a Torres de Segre, el recinte tenia fins ara una capacitat màxima de 300 persones, però aquest estiu només podria acollir un límit de 90 usuaris a la vegada.

A Soses, l'any passat es van vendre 615 abonaments individuals i 18 familiars i enguany només es podria acollir un màxim de 44 banyistes per torn, tot i que el recinte té capacitat per acollir 125 banyistes a la vegada. Així, en ambdós casos, les restriccions serien idèntiques a les que s'haurien de fixar a Alcarràs en cas de procedir-se a l'obertura.