Fauna

Acusen Agricultura d'«abandonar» el control de la fauna salvatge

JARC exigeix al Departament que posi en marxa els grups de treball per tirar endavant la Llei de Caça

per Redacció, 30 de maig de 2020 a les 11:11 |
Dos agents rurals miren un senglar abatut | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) acusa el Departament d'Agricultura de "relegar" el tema del control cinegètic. L'organització agrària considera que la conselleria ha incomplert el compromís de posar en marxa els grups de treball amb els diferents agents implicats per tirar endavant la Llei de Caça, "que fa més de tres anys que el Govern havia anunciat que era imminent".

El sindicat ha demanat a Agricultura que efectuï els estudis pertinents sobre les poblacions d'animals salvatges a Catalunya "per poder dissenyar una estratègia efectiva i precisa a cada territori", que "no passi només per caçar en les explotacions agràries on s'estan produint els danys, que serien només la punta de l'iceberg".


JARC trasllada tot el seu suport als caçadors, que es van declarar en vaga per l'augment significatiu en les sancions per infraccions, que en el cas de les més greus pot arribar a 120.000 euros. El cap sectorial de la Fauna Salvatge de JARC, Mauri Bosch, planteja però la necessitat de crear una figura professional per al control de la fauna salvatge, "per separar el que és una pràctica esportiva de les mesures control i de prevenció de danys a agricultors i ramaders".

Des de JARC consideren que "els Agents Rurals no disposen de personal suficient, ni tenen el perfil adequat per dur a terme aquesta tasca". Bosch considera un "greuge comparatiu" que s'actualitzin les sancions per infraccions als caçadors, i en canvi, "no se sancioni a tots aquells que no respecten les senyals de les àrees de caça".

 

Participació