Arrenca la licitació del projecte del tramvia de Balaguer, que tindrà noves andanes

Aquesta actuació d’integració urbana, que permetrà millorar la permeabilitat d’un costat i altre de la via, suposa una inversió estimada en 10 milions

29 de maig del 2020
Actualitzat el 30 de maig a les 12:12h
Recreació del nou tramvia de Balaguer
Recreació del nou tramvia de Balaguer | Territori
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de la redacció d’uns nous projecte bàsic i projecte constructiu de la millora de la integració urbana de la línia d’FGC Lleida-la Pobla al seu pas per Balaguer.

Els documents definiran les actuacions necessàries per la implantació d’un sistema de tramvia al pas pel nucli urbà, que recollirà les peticions de l’Ajuntament de desplaçar les andanes de l’actual estació de Balaguer per a permetre la continuïtat del carrer Sant Crist.

Les noves andanes tindran marquesines i s’emplaçaran  en el tram situat entre el carrer Tarragona i el Passeig de l’Estació. L’edifici existent es mantindrà en el seu lloc actual i, pel que fa a  la superestructura de via, es preveu col·locar via en placa en tot l’àmbit de l’actuació.

Els projecte bàsic i constructiu inclouran una definició de l'obra d'infraestructura, via i catenària, arquitectura, i instal·lacions, principalment. La redacció dels projectes es liciten per un import de prop de 225.000 euros i un termini de 12 mesos.

Aquesta actuació d’integració urbana, que permetrà millorar la permeabilitat d’un costat i altre de la via, suposa una inversió estimada en 10 milions. Aquesta és una de les grans reivindicacions de la ciutat en els darrers anys i es calcula que l'obra podria quedar enllestida cap al 2022.