La Cambra de Comerç de Lleida critica que Ponent no avanci a la segona fase

Planteja una desescalada que focalitzi l'aturada de fases en els municipis que no compleixin els paràmetres sanitaris

Joan Simó i Jaume Saltó, actual president de la Cambra
Joan Simó i Jaume Saltó, actual president de la Cambra | ACN
Redacció
29 de maig del 2020
Actualitzat a les 15:24h
La Cambra de Comerç de Lleida ha expressat el seu desacord amb la proposta de Salut perquè la regió sanitària de Lleida es mantingui, de moment, en la fase 1 del desconfinament. La Cambra entén que es prioritzin les mesures sanitàries però plateja la possibilitat d'aplicar una desescalada que focalitzi l'aturada de fases als municipis que "tinguin uns paràmetres que tècnicament no compleixin amb els requeriments de les autoritats sanitàries" i no afecti així al conjunt del territori.

A la vegada, reclama "una major transparència i rigor" a les administracions a l'hora d'aprovar normatives ja que, "en molts casos, fa difícil el seu compliment i genera en el món empresarial una inseguretat jurídica que dificulta la presa de decisions".

La Cambra de Comerç reclama "sensibilitat" cap al teixit empresarial lleidatà i adverteix de "la greu crisi que la situació actual provocarà en l'ocupació i en la desaparició del teixit empresarial si continua més temps aturat". En aquest sentit, reclama a les administracions que "cal sincronitzar molt bé la presa de decisions en el procés de desconfinament per no afectar més enllà el futur econòmic del territori de Lleida" perquè "hi ha en joc el futur del joves".

D'altra banda, des de la Cambra de Comerç de Lleida reclamen "unitat d'acció" per avançar cap a noves fases que reactivin l'economia. "Si no som capaços tots plegats de fixar uns objectius comuns, i deixar de banda els personalismes i la política, no avançarem", assenyalen.

Des de l'ens cameral adverteixen que "Lleida no es pot permetre perdre oportunitats per aquesta manca d'acció conjunta de defensar uns interessos comuns" i, en aquest sentit, defensen la necessitat "d'anar plegats i definir estratègies que permetin arrelar la població al territori".