Coronavirus

Alcaldes del Baix Segrià demanen a la Generalitat un vehicle adaptat per traslladar sospitosos de contagis

També reclamen tests ràpids i finançament per front a les despeses d'aïllar persones amb símptomes

per Redacció , 29 de maig de 2020 a les 10:15 |
Temporers en una furgoneta | ACN
Alcaldes del Baix Segrià han demanat aquest dijous a la Generalitat un vehicle adaptat amb personal qualificat per poder traslladar persones sospitoses d'estar contagiades de covid-19. També han demanat finançament per fer front a les despeses que suposen els equipaments destinats a aïllar persones amb símptomes de coronavirus i tests ràpids per "treure'ls l'angoixa".

Ho ha explicat a l'ACN l'alcalde d'Alcarràs, Manel Ezquerra, després de reunir-se telemàticament, juntament amb la resta d'alcaldes del Baix Segrià, amb les conselleres de Salut, Alba Vergés, i d'Agricultura, Teresa Jordà, així com el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré.


Ezquerra ha explicat que la consellera Jordà els ha felicitat per com estan reaccionant al Baix Segrià des del primer moment que detecten un cas sospitós. Segons l'alcalde, Jordà s'ha compromès a gestionar les seves peticions per ajudar-los a fer front a la pandèmia.

Pel que fa al vehicle, Ezquerra entén que els trasllats de persones amb símptomes o que hagin estat en contacte amb un positiu els ha de fer algú especialitzat. "No ho pot fer un treballador de la brigada, com ara", ha lamentat.


Pel que fa a les despeses econòmiques, Ezquerra ha explicat a l'ACN que actualment hi ha 10 persones en els allotjaments habilitats per l'Ajuntament i que, per tant, hauran de contractar algú de seguretat perquè vigili el complex. Pel que fa al menjar, ha explicat, de moment el fa el cuiner de l'escola bressol a la mateixa escola i després els hi porten; però si passen de 30 persones allotjades, està previst contractar una empresa de càtering.

 

Participació