Descarten de moment fer tests als temporers aïllats a Alcarràs perquè no tenen símptomes

Sí que han fet la prova PCR a un altre temporer, amb febre, aïllat des d'ahir dimecres

Pla sencer de l'alcalde d'Alcarràs, Manel Ezquerra, a l'alberg municipal
Pla sencer de l'alcalde d'Alcarràs, Manel Ezquerra, a l'alberg municipal | ACN
Redacció
28 de maig del 2020
Actualitzat a les 12:18h
De moment no faran tests a cap de les nou persones aïllades a Alcarràs (Segrià), la majoria temporers. L'alcalde del municipi, Manel Ezquerra, ha explicat a l'ACN que si se'ls fessin ara podrien donar negatiu, perquè podrien estar en procés incubació i haurien de seguir igualment confinats. 

És per això que esperaran uns dies i si algun d'ells presenta símptomes li faran el test. Sí que han fet la prova PCR a un altre temporer, que va arribar fa uns dies sol de Madrid per treballar en la campanya de la fruita i que dimecres va donar 37 graus en el control de temperatura fet a l'empresa. Ezquerra ha explicat que per prevenció l'han aïllat també en l'allotjament municipal a l'espera dels resultats, que arribaran entre aquesta tarda i demà.

Les nou persones aïllades en una de les ales de l'allotjament municipal van estar en contacte amb dos homes que van donar positiu en covid-19 a començaments de setmana. Cinc dels aïllats estan vivint en un dels allotjaments i quatre en un altre. Els grups s'han fet respectant les unitats de convivència que ja compartien habitatge abans.

En l'altra ala de l'allotjament municipal, en una habitació individual, està aïllat el nou cas sospitós d'un temporer d'uns 35 anys a l'espera del resultat. Ezquerra confia que el resultat de la prova doni negatiu, però seguint els protocol, l'han aïllat durant els dos dies d'espera per precaució.