L’Ajuntament de Tremp demana al Parlament que ajorni la creació de l'Agència de la Natura

El Consell d’Alcaldes del Pallars Jussà abordarà avui aquesta qüestió en una sessió telemàtica en què hi participarà el conseller Damià Clavet

Tremp és el municipi més extens de Catalunya
Tremp és el municipi més extens de Catalunya | ACN
28 de maig del 2020
L’Ajuntament de Tremp ha demanat l'ajornament de la llei de creació de l’Agència de Patrimoni Natural i la Biodiversitat (APNB), ja que considera que no s'ha comptat amb el consens dels municipis afectats ni se'ls ha facilitat la suficient informació. Per aquest motiu ha sol·licitat per escrit al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, que la proposició de llei no se sotmeti a votació en la sessió plenària del proper 4 de juny, tal com està previst.

Una petició que ha dividit l’equip de govern del consistori trempolí, ja que ha comptat amb el suport dels quatre edils d’ERC i en contra dels tres regidors de Junts per Tremp, formacions que comparteixen govern. Els sis representants socialistes de Compromís per Tremp, a l’oposició, s’han alineat amb ERC en el seu posicionament contrari a la creació immediata de la també anomenada Agència de la Natura.

Segons ha explicat l’alcaldessa Maria Pilar Cases al programa Tremp al Dia de Ràdio Tremp, la proposició de llei “no ha tingut en compte la visió del territori” malgrat assegura que a l’Alt Pirineu i Aran “el 80% de la massa forestal és de propietat municipal”. Cases ha criticat que el consell d’administració de l’Agència de la Natura només preveu comptar amb tres representants dels municipis mentre, en canvi, es reserva representació per “21 membres d’assignació directa política”, ha dit.

Segons Cases, la petició de la capital del Jussà l’han cursat també “molts ajuntaments de la comarca”. En aquest sentit, aquesta tarda se celebra una sessió telemàtica del Consell d’Alcaldes del Pallars Jussà en la qual s’abordarà aquesta qüestió i on hi participarà també el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ja va demanar fa dos setmanes que l’APNB avançava sense el consens del territori, malgrat posteriorment set ajuntaments, entre els quals el de Sort, se'n van desvincular.

 DOCUMENT: Proposició de llei de creació de l’Agència de Patrimoni Natural i Biodiversitat