Preus

Unió de Pagesos reclama la creació de l'Observatori del conill per tenir preus de referència reals

El sindicat lamenta que tot i l'augment del consum d'aquesta carn el preu de referència a la llotja estatal baixa

per Redacció, 28 de maig de 2020 a les 11:02 |
Imatge d'una granja de conills | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Unió de Pagesos insisteix a reclamar la creació de l'Observatori del conill a Catalunya per aconseguir uns preus de referència "que reflecteixin la realitat del sector". El sindicat considera important tenir a l'abast aquest indicador per evitar situacions com la de les últimes setmanes, en què el consum d'aquesta carn ha augmentat entre un 25% i un 30% a les llars de l'Estat respecte al mateix període de l'any passat, mentre que el preu de referència de la llotja estatal LONCUN ha baixat.

Al març, el preu era d'1,95 euros el quilo, i aquesta setmana, d'1,65 euros el quilo. Unió de Pagesos remarca que la crisi que ha patit el sector dels conills en la darrera dècada ha portat a reduir les granges a una tercera part a Catalunya.


L'organització agrària recorda que el mateix any en què es va constituir aquesta llotja estatal, el 2017, a Catalunya es va publicar el decret que reconeixia el sector dels conills com a activitat estadística d'interès de la Generalitat, la qual cosa implica potenciar les estadístiques del sector pel que fa a preus, amb la creació de l'Observatori de preus del sector del conills, tot i que encara no s'ha dut a terme.

 

Participació