Comerç

Lleida tindrà un nou edifici d'ús comercial entre els carrers Sant Antoni i Blondel

La Paeria planteja un edifici de fins a quatre plantes i 3.756 m2, respectant les restes arqueològiques que hi ha al solar

per Redacció, 28 de maig de 2020 a les 10:25 |
Postius i Pueyo, abans d'un ple | Àlvar Llobet
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Junta de govern local de l'Ajuntament de Lleida ha aprovat inicialment aquest dimecres un Pla de millora urbana, que permetrà desbloquejar el projecte per construir un edifici d'ús comercial en un solar situat entre els carrers Sant Antoni i Blondel.

La construcció d'aquest edifici en aquest gran solar en ple Eix Comercial està pendent des de l'enderroc que s'hi va fer l'any 2001, fa gairebé dues dècades. L'any 2006 la Paeria va tramitar una petició de llicència però va acabar quedant aparcada. Segons han assenyalat fonts municipals, la proposta és respectuosa amb les restes arqueològiques existents en el solar, que corresponen a la muralla feudal i un molí.


L'empresa Promocions Mapajomo tramita ara el Pla de millora urbana d'ordenació de volums i composició de façanes d'aquest solar de 977 metres quadrats situat entre l'avinguda de Blondel 94 i carrer Sant Antoni 33, per ubicar-hi un edifici d'ús comercial amb oficines i habitatges.

La proposta planteja un sostre total de 3.756 metres quadrats, inferior al màxim permès, distribuïts en un edifici de quatre plantes (planta baixa i tres en alçada). La proposta és respectuosa amb les restes arqueològiques existents en el solar, que corresponen a la muralla feudal i un molí. La disposició dels forjats interiors permetrà que les restes siguin visitables a través de la gestió municipal de l'espai soterrani on s'ubiquen, segons han explicat des de la Paeria.


L'ordenació arquitectònica de l'edifici possibilitarà també la connexió per a vianants entre les dues façanes oposades del solar, entre el carrer Sant Antoni i avinguda Blondel, i s'integra amb les façanes dels edificis veïns.

 

Participació