Suspesa la baixada de falles de la Pobla de Segur a causa de la Covid-19

L’Associació de Fallaires i Pubilles realitzarà un acte simbòlic a nivell local per "poder mantenir viva la flama”

La Pobla és la segona població que anuncia la suspensió de la baixa de falles després d'Alins
La Pobla és la segona població que anuncia la suspensió de la baixa de falles després d'Alins | ACN
28 de maig del 2020
L’Associació de Fallaires i Pubilles de la Pobla de Segur ha decidit finalment suspendre la baixada de falles d'enguany en honor a la Verge de Ribera, prevista per al 17 de juny, donada la situació generada per l’afectació de la Covid-19. L'organització considera inviable que la festa tingui lloc donat el volum de gent que sol assistir-hi. 

En declaracions a Pallars Digital, el president de l'Associació, David Garín, ha explicat que la decisió respon a la voluntat de "no posar en risc a ningú". A més, assegura que durant aquests dies treballaran per fer "algun acte simbòlic per poder mantenir viva la flama". Les falles de la Pobla són les segones del Pallars que anuncien la seva cancel·lació després que l'Associació Cultural i de Fallaires d'Alins ho fes públic de manera explícita el passat dia 20.

Pel que fa a les d'Isil, es va anunciar la suspensió de tots els actes de la festa major, tot i que mantenint la porta oberta a celebrar una baixada "diferent als anys anteriors", sempre que la situació ho permeti. Un posicionament en la línia del  model únic acordat per 22 associacions fallaires del Pirineu