Agricultura engega un procés participatiu per decidir el futur de l'alimentació a Catalunya

S'hi podrà participar en línia, enviant propostes i a través de diferents debats que tindran lloc els pròxims mesos

Una parada de formatges en una fira
Una parada de formatges en una fira | Bernat Cedó
Redacció
27 de maig del 2020
Actualitzat a les 15:42h
El Departament d'Agricultura ha posat en marxa un procés participatiu per plantejar les actuacions prioritàries a cada territori a fi d'assolir els reptes de l'alimentació a Catalunya, alhora que pretén reivindicar davant la societat la importància del sector agroalimentari del país.

S'hi podrà participar en línia, enviant propostes i formant part de diferents debats en línia que tindran lloc la segona quinzena de juny i també en els mesos de setembre i octubre, quan està prevista la celebració de sessions de debat per tot Catalunya de forma presencial. Amb les aportacions de totes les persones que hi participin, es definirà l'estratègia alimentària de Catalunya, que incorporarà les visions i propostes més viables.

Els objectius d'aquest procés participatiu són compartir els reptes de país respecte del futur de l'alimentació, contribuir a definir les línies estratègiques per abordar-los i construir propostes d'actuació específiques per a cada territori.

Qualsevol ciutadà pot fer les seves aportacions però Agricultura interpel·la espacialment els productors d'aliments (del món de l'agricultura, la ramaderia o la pesca); la indústria i la distribució alimentària; les associacions de consumidors i entitats en favor d'una alimentació saludable, i la restauració i l'hoteleria.

S'hi podrà participar en línia, mitjançant el web participa.gencat.cat, on es podran fer arribar propostes, donar suport a les ja existents i consultar tots els materials del procés. Aquestes aportacions es poden fer a partir d'aquest dimecres, 27 de maig, i fins el 10 de juny. A més, qui ho vulgui podrà participar en debats en línia que es realitzaran durant la segona quinzena de juny, o bé en els debats que es preveuen celebrar de manera presencial els mesos de setembre i octubre arreu de Catalunya per treballar les estratègies més adequades a cada territori.

Les sessions de participació giren al voltant de com es vol que sigui el sistema alimentari. Entre els debats, es plantegen qüestions com ara la connexió del món rural i urbà, l'alimentació saludable, l'emergència climàtica o la sobirania alimentària, entre altres.

Amb les aportacions rebudes, es definirà l'estratègia alimentària de Catalunya, que incorporarà les visions i propostes més viables. Al final del procés, Agricultura informarà sobre els resultats i els impactes que han tingut totes les aportacions, que es podran consultar al web del procés.