Els raiers de la Pobla i Coll de Nargó demanen el suport ciutadà per ser patrimoni de la Unesco

Polònia lidera una candidatura que aglutina associacions de l'antic ofici situades a Àustria i Alemanya, entre d'altres

Els raiers de la Pobla de Segur, en ple descens
Els raiers de la Pobla de Segur, en ple descens | ACN
Redacció
27 de maig del 2020
Actualitzat a les 10:55h
Els raiers de la Pobla de Segur i els de Coll de Nargó (Alt Urgell) han fet una crida a institucions, entitats culturals i ciutadania del territori perquè els donin suport i els facin valedors de la certificació de Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. La candidatura presentada és de caire internacional i la lidera Polònia, tot i que en formen part associacions de l'antic ofici de transport de la fusta pels rius situades a Àustria, Alemanya, França o la República Txeca.

Pel que fa a l'Estat, a més de les entitats catalanes s'han unit al projecte associacions del País Valencià, Aragó i Navarra. Les mostres de suport rebudes s'enviaran a la Unesco, ja que aquesta és una de les demandes fetes per l'organisme.

El president de l'Associació de Raiers de Coll de Nargó, Àlex Ferré, ha afirmat que "només falta que la Unesco doni el vistiplau definitiu a la candidatura" i que perquè això passi, ha afegit, necessiten el suport de la gent. Per aquest motiu, tant des d'aquesta entitat com la situada a la Pobla de Segur han fet una crida en aquest sentit.