La Paeria posa en marxa una bústia ètica on la ciutadania podrà fer denúncies anònimes

Serà una de les eines per recollir possibles denúncies relatives a l'Aula de Teatre, garantint-ne l'anonimat

Redacció
27 de maig del 2020
Actualitzat a les 9:51h
Elena Ferré, regidora de participació
Elena Ferré, regidora de participació | Comú de Lleida
L'Ajuntament de Lleida posa en marxa la seva Bústia Ètica i de Bon Govern, un canal de participació electrònica que permetrà a la ciutadania i als servidors públics informar o denunciar, també de forma anònima, qualsevol mala pràctica en la gestió de la Paeria, incloses totes les accions o omissions contràries als principis de bon govern o a l'ordenament jurídic.

La gestionarà l'Oficina de la Sindicatura de Greuges i comptarà amb unes normes reguladores pròpies, que es crearan pròximament. Aquesta serà una de les eines per recollir possibles noves denúncies en relació amb presumptes abusos a l'Aula de Teatre de Lleida, garantint poder-ho fer de manera anònima.

La segona tinenta d'alcalde i portaveu del Govern, Jordina Freixanet, ha destacat que aquesta iniciativa mostra "la ferma voluntat de la Paeria d'avançar cap a un model d'administració més transparent" i que "facilita a la ciutadania i als mateixos servidors públics poder exercir mecanismes de control de qualsevol àmbit de l'activitat administrativa, promovent així també la participació ciutadana".

En la mateixa línia, la regidora de Transparència i Lluita contra la corrupció, Elena Ferre, ha remarcat que aquesta és "una de les iniciatives claus per fer efectiu el compromís adquirit amb els veïns de Lleida per obrir les finestres de la Paeria i dotar la institució d'eines per lluitar efectivament contra qualsevol mala pràctica en l'àmbit de l'administració municipal".