Els Mossos identifiquen un noi concentrat a la plaça Paeria en defensa de «la vida abans que el capital»

El jove considera "injust" que se'ls criminalitzi a ells i no als que es manifesten "amb la bandera d'Espanya"

Redacció
27 de maig del 2020
Actualitzat a les 9:46h
El noi ha estat identificat
El noi ha estat identificat | ACN
Els Mossos d'Esquadra han identificat un noi que participava en la concentració a la plaça Paeria de Lleida sota el lema 'La vida abans que el capital'. Els assistents, amb cartells, han mantingut la distància entre ells i han dut mascareta, tal com es demanava en la convocatòria feta per diverses entitats.

Tot i que el jove ha explicat als Mossos que ell no havia organitzat l'acció, la parella d'agents li han dit que la concentració no estava comunicada i l'han identificat perquè ha estat ell qui ha llegit el manifest. El jove considera injust" que se'ls "criminalitzi" per defensar els serveis públics, quan compleixen amb les mesures de seguretat, mentre no fan res als que es manifesten amb la bandera d'Espanya sense prendre cap precaució.

La concentració, que està previst repetir-la cada dimarts, s'ha fet en 42 poblacions més de Catalunya i del País Valencià. La mobilització sorgeix del manifest que diverses entitats van signar arran de les actuacions policials contra protestes ciutadanes durant la setmana passada. A Lleida, la Guàrdia Urbana va identificar i denunciar membres de la Plataforma Fruita amb Justícia social i a barri de Gràcia, els Mossos van detenir una manifestant.

Precisament el jove identificat, Joan Escrivà, de 31 anys, ha lamentat que se'ls persegueixi mentre que "altra gent es manifesta impunement pels carrers dels barris més rics d'Espanya". "Quan es manifesten amb la bandera d'Espanya no passa res però a nosaltres se'ns identifica", ha lamentat. A més, ha afegit, ells no posen en risc la seguretat de ningú ja que s'han concentrat respectant les distàncies de seguretat i amb mascareta. "No hi ha dret, se'ns criminalitza però i ens seguirem manifestant lliurement cada dimarts", ha assegurat.

Escrivà ha explicat que s'han concentrat en resposta, precisament, a les últimes actuacions dels Mossos d'Esquadra. A més, creu que la crisi que s'està vivint arran de l'epidèmia del coronavirus "està servint perquè els governs ens tornin a prendre el pel, tornin a retallar els serveis públics i tornin a tenir beneficis els mateixos de sempre", ha dit.