Una festa d'aniversari amb 20 persones, nou focus de contagi a Lleida

Tots els assistents a la celebració van acabar contraient el virus

Imatge de la festa privada a Biloba
Imatge de la festa privada a Biloba | Instagram
Redacció
26 de maig del 2020
Actualitzat a les 16:50h
El coronavirus s'ha expandit en els darrers dies a les comarques de Ponent, i un dels focus que ha ajudat als nous brots ha estat una festa d'aniversari.

20 persones es van contagiar després de tenir contacte amb quatre infectats. Aquest cas es suma als dels escorxadors i residències geriàtriques, on s'han registrat repunts que ha fet aturar la desescadala a la plana de Lleida.

Els sindicats CCOO i UGT demanen al Departament de Salut que no es criminalitzi el sector i s'especifiqui en quines empreses hi ha hagut rebrots perquè, de la mateixa manera que n'hi ha que "no ho estan fent bé", d'altres sí. En aquest sentit recorden que ja van denunciar que a l'escorxador Milsa de Lleida no s'estaven complint les mesures de seguretat. Precisament en aquesta empresa, amb tres positius confirmats, s'estan fent tests als treballadors aquest dimarts.

El Departament de Salut ha informat que mentre que del 7 al 13 de maig es van detectar 45 casos nous a la regió sanitària de Lleida, del 14 al 21 se'n van detectar 142.