Les empreses de ràfting del Sobirà segueixen amb la persiana baixada

Les primeres empreses de turisme actiu que començaran a operar seran les que es dediquen a fer activitats individuals com l'hípica, la bicicleta de muntanya o el senderisme

El Noguera Pallaresa, buit
El Noguera Pallaresa, buit | ACN
Redacció
25 de maig del 2020
Actualitzat a les 17:04h
Les empreses de ràfting del Pallars Sobirà segueixen tancades tot i poder operar. La fase 2 de la desescalada permet al sector del turisme actiu treballar amb grups de fins a 20 persones. Florido Dolcet, president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars, ha recordat que ja podien treballar en fase 1 però que sense mobilitat entre regions sanitàries i sense uns protocols clars de seguretat, distanciament i higiene, no ho faran.

La fase 2 també permet obrir a les autoescoles però tampoc ho han fet, en aquest cas per protestar per la falta d'examinadors. Les residències de gent gran podien començar a rebre visites aquest dilluns però la manca de l'autorització de Salut ha fet que hagin d'esperar a fer-ho durant la setmana.

Tot apunta que les primeres empreses de turisme actiu que començaran a operar seran les que es dediquen a fer activitats individuals com l'hípica, la bicicleta de muntanya o el senderisme. Les activitats de ràfting, que que es fan en grup i amb un monitor a la barca, o les de barranquisme volen esperar a tenir més clars els protocols que està redactant la Generalitat i esperen tenir-los en breu.

Dolcet tem que si aquesta situació es perllonga en el temps algunes empreses es vegin obligades a haver de tancar la porta de manera indefinida.