Arriben a Lleida els primers temporers de Romania

Els 10 autocars han viatjat a una capacitat del 50% i els temporers treballaran a Soses, Alcoletge, Albatàrrec i Fraga

Redacció
24 de maig del 2020
Actualitzat a les 23:03h
Aquest diumenge han arribat els primers 250 treballadors del camp per a la campanya de la fruita, procedents de Romania, a través d'un viatge organitzat per Afrucat, l'Associació Empresarial de la Fruita de Catalunya. Els temporers treballaran als municipis del Segrià de Soses, Alcoletge i Albatàrrec i a Fraga, a Osca. Tots han viatjat des de Romania en 10 autocars de la companyia Tabita Tours que ha realitzat el trajecte amb el 50% de les places ocupades i amb tots els passatgers fent ús de mascareta.

Afrucat ha organitzat aquest viatge per encàrrec de les seves empreses associades i preveu portar fins a finals de juny un total de 577 persones per treballar al camp. Tots els treballadors han vingut amb contracte de treball i responen a perfils de treballadors fixes-discontinus amb tasques de responsables o encarregats, ja sigui de camp com de centrals.

Per la seva banda, des d'Afrucat han indicat que totes les seves empreses associades disposen d'un protocol específic per a minimitzar i detectar el possible contagi de la covid-19 entre els seus treballadors, a més d'estar preparades per aplicar mesures de temperatura i detecció dels símptomes.

Els temporers no han de passar la quarantena

Des d'aquest dissabte els treballadors del camp que accedeixen a l'estat espanyol amb contracte de treball ja no tenen l'obligació de passar la quarantena però tenen els moviments limitats i només poden sortir dels seus domicilis per anar a comprar, a la farmàcia o a treballar.

Des d'Afrucat assenyalen que en diverses ocasions ja havien manifestat que la mesura que obligava a la quarantena els treballadors procedents d'altres països europeus, però que no la feia passar a treballadors que venien d'Andalusia o Múrcia, era una mesura "no uniforme".