La Paeria portarà a la Fiscalia els presumptes nous casos d'abusos sexuals a l'Aula de Teatre

L'alcalde de la ciutat, Miquel Pueyo, diu que el govern municipal anirà "fins on calgui"

Miquel Pueyo, alcalde de Lleida
Miquel Pueyo, alcalde de Lleida | ACN
Redacció
24 de maig del 2020
Actualitzat a les 22:59h
La Paeria portarà a la Fiscalia els presumptes nous casos d'abusos sexuals a l'Aula de Teatre de Lleida que han denunciat diverses exalumnes al diari Ara, segons han confirmat fonts municipals. L'alcalde de la ciutat, Miquel Pueyo, ha anunciat a través de les xarxes socials que el govern municipal "assumeix la seva responsabilitat" i ha afegit que aniran "fins on calgui per posar al descobert tots els silencis i totes les irregularitats".

Per la seva banda, la regidora d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, també ha dit a xarxes socials que la informació que aporta l'article sobre nous casos d'abusos sexuals al centre els "refermen en la necessitat de prendre decisions contundents que anunciarem properament".

Així, la Paeria portarà a la fiscalia els nous casos que publica l'article, a més de tots aquells que es puguin denunciar a partir d'ara. A més, el consistori ha indicat vol "assumir el control" de l'Aula "arran de la gravetat dels fets", donat que segons es desprèn de l'article, diuen, la direcció de l'Aula d'aquell moment era coneixedora dels fets des de fa anys i no va actuar fins que no es va produir la denúncia. Per això, revisarà la concessió administrativa i estudiarà una altra forma de gestió pública de l'Aula de Teatre, servei que actualment presta l'Associació Teatre estable de Lleida a través d'una concessió administrativa.

A més, es proposarà al ple la creació d'una comissió especial per esclarir els fets, es declararan els agressors com a "persona non grata" a la ciutat i, quan la situació sanitària ho permeti, es durà a terme una acció artística de desgreuge i suport a les víctimes. Des de l'Ajuntament de Lleida donen "suport incondicional" a les víctimes i avisen que seran "implacables a l'hora d'actuar des de totes les vessants per reparar els danys tant a nivell d'acompanyament psicològic i emocional a les víctimes, com des d'un punt de vista judicial i contractual".

El govern municipal insta totes les persones que hagin patit una situació d'abusos a denunciar-ho i també anuncia que aquesta mateixa setmana es posarà en funcionament una eina de denúncia per tal de facilitar que sorgeixin casos d'abusos més recents que no hagin prescrit. Per últim, la Paeria indica que condemna "amb rotunditat" qualsevol tipus d'agressió sexual i remarca de nou que actuaran "amb contundència" i amb el compromís de seguir treballant "per una ciutat segura i lliure d'agressions sexistes".