Coronavirus

Alcarràs afronta amb esperança la campanya de la fruita per la baixa incidència de la Covid-19 al poble

La població del Segrià ha habilitat dues instal·lacions per acollir temporers amb símptomes de la malaltia

per NacióTarragona , 22 de maig de 2020 a les 12:00 |
La Junta local de seguretat d'Alcarràs que s'ha celebrat aquest dijous al matí al Centre Cultural Municipal | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Alcarràs (Segrià) enllesteix aquests dies els preparatius per poder començar la campanya de la fruita dolça, enguany marcada per l'emergència sanitària de la Covid-19. El seu alcalde, Manel Ezquerra, ha assegurat que afronten la campanya "esperançats", donades les xifres a la baixa que en les darreres setmanes està registrant la pandèmia.

En aquest sentit, ha posat de manifest la incidència "molt baixa" del virus a Alcarràs, i el fet que el consistori té preparades dues instal·lacions per acollir temporers amb possibles casos positius. Ezquerra ho ha explicat al finalitzar la Junta local de seguretat que s'ha celebrat aquest dijous al migdia al Centre Cultural Municipal 'El Casino' amb motiu de l'activació de la campanya de la fruita dolça.

 
L'Ajuntament d'Alcarràs ha habilitat dues instal·lacions amb una capacitat per a un centenar de persones per aïllar temporers que puguin presentar símptomes de covid-19. El primer allotjament, i el de referència, compta amb 72 llits en habitacions separades que ha de permetre "complir el confinament més estricte que en un pavelló", ha indicat Manel Ezquerra.

Així mateix, l'alcalde confia que aquest espai sigui "suficient" per acollir els temporers que presentin símptomes, encara que l'ajuntament també ha habilitat un segon allotjament amb 30 places més.


En aquest sentit, Ezquerra ha assegurat que "de moment la desescalada està funcionant i la mostra és que encara no ha fet falta utilitzar-ho", en referència a aquests dos espais. "Sí que és despesa perquè no hi ha ningú allí però és millor prevenir que curar", ha afegit.

En les campanyes anteriors, aquestes dues instal·lacions municipals es llogaven a empreses agràries perquè poguessin donar allotjament a un centenar de temporers. "És una conjuntura difícil, l'ajuntament treia uns ingressos que aquest any no tindrem", ha indicat Ezquerra. Tot i això, davant la previsió d'haver d'habilitar aquests espais per aïllar possibles casos positius de coronavirus, l'alcalde d'Alcarràs ha explicat que ja fa mes d'un mes que s'han buscat "solucions" per poder donar allotjament alternatiu a aquests temporers, ja sigui en pisos llogats o en allotjaments propis d'aquestes empreses agràries.


A més, Ezquerra considera que el fet "d'haver avisat amb temps" i la reducció de producció que es preveu aquesta campanya i que farà que enguany no sigui necessària "tanta mà d'obra", "ajudarà" que el municipi pugui tenir un espai de confinament "sempre preparat" i que les empreses agràries puguin proporcionar allotjament suficient per als temporers.

Per altra banda, els informes que els diferents cossos policials han presentat a la Junta local de seguretat, han mostrat un descens en la corba de delictes, respecte l'any 2018. "Veníem de descens molt grans i ara encara ha baixat una mica més", ha indicat Manel Ezquerra. En canvi, l'alcalde ha explicat que els delictes de trànsit han repuntat perquè, segons ell, s'han fet més controls.

A més de l'alcalde, a la Junta local de seguretat hi han participat l'inspector en cap de l’ABP dels Mossos d'Esquadra, Xavier S. Ribelles, el Cap de la Policia Local d'Alcarràs, Eduard Cosculluela, el capità de la Guàrdia Civil, Joaquín Ureña, el subdelegat del Govern d'Espanya a Lleida, José Crespín, la directora dels serveis territorials del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Messeguer, el primer tinent d'alcalde, Jordi Janés i els portaveus dels grups municipals a l'oposició de l'ajuntament d’Alcarràs.

 

Participació