Lleida suspèn la mostra «Ciència al Carrer» pel coronavirus

Els organitzadors proposen als joves gravar vídeos d'experiments científics amb material casolà per compartir en xarxa

Redacció
22 de maig del 2020
Nens i joves participant a la mostra Ciència al Carrer l'any 2019
Nens i joves participant a la mostra Ciència al Carrer l'any 2019 | ACN
La 14a mostra de ciència divulgativa "Ciència al Carrer", que estava programada per a aquest dissabte 23 de maig, no es podrà celebrar com sempre a causa de la crisi sanitària causada per la covid-19.

Per aquest motiu, els seus organitzadors; l'Ajuntament de Lleida, l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) de la Diputació de Lleida, CaixaForum Lleida, la Universitat de Lleida (UdL) i el Centre de Recursos Pedagògics del Departament d'Educació, des d'on es coordina la mostra, han engegat l'activitat #cienciadesdescasa. Així, es proposa als joves que enregistrin vídeos d'experimentació científica amb material casolà per compartir en xarxa a través de l'enllaç www.sesegria.cat.

Els organitzadors volen mantenir així la línia "d'engrescament" en la investigació i no deixar orfe un dels aparadors més destacats d'aquest sector entre els joves a Lleida. I més, asseguren, tenint en compte que alguns dels que van participar en les primeres edicions de 'Ciència al Carrer' són ara científics consumats de disciplines molt diverses.

Fomentar el gust per la ciència des d'edats primerenques és un objectiu que reverteix a mig termini en una societat millor a tots els efectes, defensen. En aquest marc, ja fa catorze anys que es va iniciar a Lleida una activitat pensada per a la ciutadania en general i per al públic més jove en particular.