Cs demana que es garanteixi la continuïtat dels cursos en la Escola Oficial d’Idiomes de Lleida

El diputat Jorge Soler adverteix que “s'està parlant molt del sistema educatiu obligatori, de formació professional i universitats, però poc de les Escoles Oficials d'Idiomes”

Redacció
21 de maig del 2020
Actualitzat a la 13:08h
Jorge Soler, diputat de Cs
Jorge Soler, diputat de Cs | Cs Lleida
El diputat de Cs, Jorge Soler, ha presentat una proposta sol·licitant un pla de xoc que permeti a la Escola Oficial d’Idiomes de Lleida (EOI) disposar del professorat necessari per a poder matricular a la mateixa quantitat d'alumnes previstos abans de la crisi del coronavirus.

El parlamentari ha recordat que “els alumnes universitaris han d'acreditar un nivell B2 d'idioma estranger per a poder finalitzar la carrera”, encara que ha matisat que actualment, una moratòria aprovada pel Parlament de Catalunya permet superar aquests estudis acreditant únicament un nivell B1.

El diputat ha explicat que en aquest curs de 2019-2020, “a l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida s'han cursat 15 grups de B1 d'anglès, acollint a més de 400 alumnes” i ha remarcat que “amb les capacitats reduïdes per al pròxim curs i l'actual dotació de professors, no es podrà assumir aquesta quantitat d'alumnes”.

Soler també ha posat de manifest l'absència de mitjans als cursos d'espanyol per a estrangers que s'imparteixen a la EOI. “Actualment, l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida cursa un grup per a cadascun dels cinc nivells d'espanyol per a estrangers” segons ha afirmat el parlamentari.