1 de 10
Autònoms

S'inicia la regularització de 600 «falsos autònoms» de la Corporació Alimentària Guissona

Més de 20.000 treballadors del sector carni passen de ser treballadors per compte propi a cotitzar en el règim general

Dos camions de l'empresa, a Guissona | ACN
per Redacció, 21 de maig de 2020 a les 11:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els 600 "falsos autònoms" que encara operen a la Corporació Alimentària Guissona, del Grup bonÀrea, passaran al règim general de la Seguretat Social i se'ls aplicarà el conveni col·lectiu sectorial, després diverses denúncies dels sindicats a la Inspecció de Treball, segons ha informat CCOO.

En un comunicat, l'organització ha celebrat la decisió i ha recordat que la companyia era "una de les poques empreses de la indústria càrnia que es resistia a fer el pas". En les últimes setmanes, els representants de la corporació i dels treballadors han "intensificat contactes" per regularitzar els treballadors amb la mediació de la Inspecció de Treball. Abans que s'acabi el mes d'octubre, aquests treballadors deixaran de cotitzar com a autònoms.


Les condicions laborals de la majoria seran les que regula el conveni col·lectiu estatal de les indústries càrnies. Els que elaboren productes no carnis i activitats complementàries i auxiliars, se'ls podrà aplicar un altre conveni.

A partir d'ara, CCOO, que té majoria en la representació, vigilarà com es desenvolupa una regularització i tractarà de millorar les condicions salarials i laborals d'aquest col·lectiu, mitjançant acords interns a l'empresa.

 

Participació